Inleiding
Hertenbiefstuk is een ongelofelijk lekker, mals, stukje vlees. Eigenlijk behoeft het vlees zelf niet meer dan wat zout. Gecombineerd met ons recept voor een heerlijke puree van pastinaak is dit een simpel, verrassend betaalbaar, en niet te missen gerecht geworden.
Bij een mooi stukje rood vlees hoort een rode wijn. Wij zorgen dat we in de winkel altijd een mooie rode wijn hebben staan die goed samen gaat met onze producten.
Ingredienten voor 4 personen
4 hertenbiefstukjes van rond de 150 gram
5 pastinaken, gesneden in stukken van zo'n 2 centimeter
Eventueel een wintergroente naar keuze (spruitjes, haricot verts, etc)
100 gram roomboter
1 sjalotje, in kleine stukken gesneden
2 teentjes knoflook
1 scheutje olijfolie
Peper
2 snufjes zout
Eventueel grof zeezout
Bereiding
1. Haal de hertenbiefstukken uit de koelkast en dep ze droog.
2. Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 centimeter
3. Kook de pastinaken 20 minuten met wat zout.
4. Smelt een klont roomboter in de pan en voeg de olijfolie toe. Fruit de knoflook en sjalot. Houdt dit even apart.
5. Giet de pastinaken af. Voeg 3/4 van de roomboter toe aan de pastinaak en laat op laag vuur Voeg de helft van knoflook en sjalot samen met de tijm toe en roer af en toe door en breng op smaak met peper en zout.
6. Verhit de rest van de roomboter. Kruid de biefstukken met zout, en eventueel peper, en bak ze 2 á 3 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig draaien en doe de knoflook en sjalot weer terug in de pan. Giet met een lepel dit mengsel over de hertenbiefstukken.
7. Laat de biefstukken na het bakken op een bord 5 minuutjes rusten onder een tentje van aluminiumfolie
Tips
1. Serveer eventueel met wintergroente naar keuze (spruitjes, haricot verts, etc)
2. Gebruik voor de biefstukken mooi grof zout en serveer dat er ook apart bij.